T 06 539 33 116

info@norberts.nl

www.norberts.nl

 
http://livepage.apple.com/
wie?../../NT_wie.html../../NT_wie.htmlshapeimage_2_link_0
waar?../../NT_waar.html../../NT_waar.htmlshapeimage_3_link_0
werkwijze../../NT_werkwijze.html../../NT_werkwijze.htmlshapeimage_4_link_0
tarieven../../NT_tarieven.html../../NT_tarieven.htmlshapeimage_5_link_0
intro../../NT_home.html../../NT_home.htmlshapeimage_6_link_0

Kookdressoir naar voorbeeld (te restaureren) antieke kast


Deze  leuke, eigenzinnige opdrachtgeefster wilde graag een nieuwe keuken. Er waren twee voorwaarden: de keuken mocht er niet uitzien als een keuken en het moest passen bij haar geliefde antieke kast die al jaren in de familie is. De antieke kast moest in de nieuwe situatie ook onderdeel gaan uitmaken van de keuken, als een soort buffetkast. 


De antieke kast was inmiddels ook aan restauratie toe; het houtwerk was flink beschadigd en vergaan, de deuren werden met duct tape bij elkaar gehouden en bijna alle lades zaten muurvast.


Om de keuken aan te laten sluiten bij de antieke kast zijn de paneeldeuren met ronde hoeken nagemaakt. Ook het 'rokje' aan de onderkant van de antieke kast is gekopieerd voor de keuken. Zo heeft deze dus geen standaard keukenplint, wat bijdraagt aan het niet-keuken gevoel.


De nieuwe keuken is bijna volledig uitgevoerd in massief eiken en heeft na veel proberen en mengen de kleur van de antieke kast gekregen.  Het meubel is voorzien van een vriezer, koelkast, vaatwasser en inductie kookplaat. Het stenen wasbakje lijkt net een fruitschaal, mede waardoor het geheel geen keuken-gevoel heeft.


De antieke kast is bijna helemaal uit elkaar gehaald, opnieuw in elkaar gezet, opnieuw behandeld en aangevuld met nieuw houtwerk wat op de oude kleur is gebracht. De indeling is gewijzigd, zodat een espressoapparaat en magnetron erin passen. De lades zijn aangepast en voorzien van moderne (maar niet zichtbare) laderails. Oma kan nu zelfs de grote lades met 1 hand openen!


Toen de opdrachtgeefster de keuken voor het eerst zag zei ze: "Szil en Norbi, het was niet makkelijk te omschrijven, maar dit is precies zoals ik het me had voorgesteld!".  Het mooiste compliment voor zo een persoonlijk, niet standaard en niet alledaags project.

©  2011-2015  Op alle inhoud op deze website (beeldmateriaal, tekeningen en teksten) is auteursrecht van toepassing. Kopiëren, opslaan, verspreiden en/of hergebruiken mag uitsluitend na schriftelijke toestemming . Norberts Timmerwerken is een handelsnaam van designsz.

- timmerwerk op maat - verbouw en renovatie - herinrichting zolders en etages - interieur advies - ontwerp, vervaardiging  en installatie - keukens - kasten - kindermeubels - speciale oplossingen - tuininrichting - tuinmeubels - luxe tuinhuizen - blokhut op maat - overkapping - veranda - deuren -

projecten../Referenties_galerij.html../Referenties_galerij.htmlshapeimage_9_link_0